Родини чотирьох загиблих морпіхів отримають квартири, – ОП

 

Президент Володимир Зеленський доручив виділити квартири родинам чотирьох українських військових старшого матроса Олександра Шарка, матроса Владислава Рака, солдата Сергія Шандра, матроса Василя Курдова, які загинули під час обстрілів бойовиками Павлополя на півдні Донеччини.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 7 серпня, йшлося на нараді з військовим керівництвом щодо ситуації на сході України.

“Глава держави доручив виділити родинам загиблих квартири”, – пише пресслужба офісу президента.

Як інформувала “Новинарня“, під час обстрілів російськими окупаційними військами українських позицій під Павлополем 6 серпня загинули старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра, матрос Василь Курдов із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

У вівторок, 6 серпня, неподалік Павлополя на півдні Донецької області, незважаючи на “всеохопне перемир’я”, окупанти вчинили обстріл позиції українських військовослужбовців, які займалися інженерним облаштуванням позиції. Стріляли з ручного протитанкового гранатомета, але, ймовірно, застосували мінометну міну 82-го калібру. Внаслідок цього обстрілу загинули чотири українські воїни зі складу 36-ї окремої бригади морської піхоти.

Це перші бойові безповоротні втрати Об’єднаних сил у серпні 2019 року.

Того ж дня президент Володимир Зеленський закликав лідерів “нормандського формату” якомога швидше провести зустріч для врегулювання на Донбасі.

7 серпня президент скликав термінову нараду з силовиками після обстрілу українських позицій під Павлополем. Також Зеленський зателефонував президенту РФ Володимиру Путінучерез та попросив його “вплинути на бойовиків на Донбасі”.

Читайте також:
“Вплинути на ту сторону”: країні поступово втовкмачують тезу про “внутрішній конфлікт”, – Бірюков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна