Вибори в окрузі №50: літак МВС із членами ЦВК забирає з Покровська бюлетені для перерахунку

 

Літак Міністерства внутрішніх справ доставив членів Центрвиборчкому до виборчого округу №50 у місті Покровськ на Донеччині, де досі не можуть встановити результати виборів 21 липня.

Про це вранці в суботу, 3 липня, повідомила пресслужба МВС.

Напередодні, 2 серпня, ЦВК встановила бездіяльність ОВК округу №50, оскільки комісія не доставила до Центрвиборчкому протоколи з результатами голосування. Відтак ЦВК вирішила самостійно перерахувати бюлетені на окрузі.

“Щоб попередити можливі провокації та протиправні дії, було прийнято рішення перемістити виборчу документацію з проблемного округу за допомогою авіації МВС“, – йдеться в повідомленні на сайті Міністерства.

Центрвиборчком уповноважив отримати виборчу документацію заступника голови Комісії Євгена Радченка, члена Комісії Леонтія Шипілова та визначених працівників секретаріату ЦВК.
Документи охороняє поліцейський спецпідрозділ.

Заступник голови ЦВК Євген Радченко зазначив, що 5 серпня – останній строк встановлення результатів виборів.

“Cитуація для Центральної виборчої комісії достатньо нетипова, таке стається вперше. Ми вдячні МВС та Нацполіції за можливість оперативно налагодити пересування членів комісії та уповноважених представників секретаріату до Покровська. Там ми отримаємо виборчу документацію, доставимо її до Києва та за добу проведемо підрахунок голосів”, – сказав Радченко.

Як відомо, в 50-му окрузі за перемогу змагаються два мери з проросійською позицією: міський голова Покровська (Красноармійська), колишній мер Мирнограда (Димитрова), ексчлен Партії регіонів Руслан Требушкін, який тепер представляє “Опозиційний блок”, та Андрій Аксьонов – мер Добропілля, що раніше був селищним головою Новодонецького.
Обидва вони були занесені в базу “Миротворця” як “мери-сепаратисти”. Навесні 2014 року, як повідомляє сайт “Миротворець”, Аксьонов відкрито займав сторону сепаратистів, допомагав з організацією і проведенням так званого “референдуму ДНР”.

Згідно з даними на сайті ЦВК, на окрузі №50 з різницею в 206 голосів перемагає Требушкін, який має 30,29% голосів виборців, у Аксьонова – 29,97%.
Аксьонов заявляє про фальсифікації результатів виборів його суперником.

За фактом невиконання членами ОВК №50 рішення суду Покровський відділ поліції ГУНП в Донецькій області вніс до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про подію з ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

23 липня в Покровськ відправляли зведений загін спецпідрозділу “Тор” – спецпризначенці підсилювали забезпечення публічного порядку та безпеки на виборчій комісії №50.

Позачергові вибори до ВР відбулися 21 липня. Центрвиборчком ще не встановив остаточні результати через судові розбирання й перерахунки в деяких округах.

Читайте також:
Вибори на окрузі № 50: у Києві невідомі розгромили офіс “Укрінформу”, постраждали троє співробітників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна