У Києві невідомі розгромили офіс “Укрінформу”, постраждали троє співробітників

 

Інформагентство “Укрінформ” закриває свою першу пресзалу після нападу молодиків у футболках з написом “Традиція і порядок” та пошкодження ними обладнання.

Про це у вівторок, 30 липня, повідомила заступниця гендиректора агентства Марина Сингаївська.

За її словами, під час нападу молодики побили співробіників агентства, вибили двері у приміщенні, зламали вартісну акустичну конференцсистему, вирвали п’ять мікрофонів, обірвали жалюзі, забруднили стіни, стільці, центральний банер.

Пресзала не працюватиме до відновлення пошкодженого обладнання і проведення ремонту.

Водночас Сингаївська зазначила, що під час нападу постраждали троє співробітників “Укрінформу”.

“Ми викликали “швидку допомогу”, також буде проведено судово-медичну експертизу ушкоджень. При цьому один із постраждалих співробітників — учасник бойових дій на Донбасі”, — наголосила вона.

Нагадаємо, у вівторок, 30 липня, в приміщенні “Укрінформу” молодики у футболках організації “Традиція і порядок” зірвали пресконференцію, присвячену ймовірним фальсифікаціям в окрузі №50 у Покровську на Донеччині.

Зокрема, вони під час пресконференції вибили вхідні двері до зали та вбігли із криками “Сепаратист Аксьонов!”, “Ганьба”, після чого облили водою і закидали яйцями кандидата у депутати Андрія Аксьонова.

Напад на Укрінформ 2 Напад на Укрінформ 3
<
>
Самовисуванець Андрій Аксьонов під час пресконференції 30 липня 2019 року

На місце події викликали поліцію, двох учасників нападу правоохоронці забрали до Шевченківського райуправління поліції Києва для встановлення особи.

Як відомо, самовисуванець Андрій Аксьонов балотувався до Верховної Ради в окрузі №50 і зайняв, за попередніми даними, друге місце, поступившись кандидату від “Опоблоку” Руслану Требушкіну.

Підрахунок голосів у Покровську затягнувся через сутички і протести. Прихильники кандидатів Требушкіна та Аксьонова й представники громадськості навіть знесли під ОВК шини. Акції протесту відбувалися дві доби.

І Требушкін, який є міським головою Покровська, і Аксьонов, який є міським головою Добропілля, були занесені в базу “Миротворця” як “мери-сепаратисти”.

Як інформувала “Новинарня“,  у неділю, 21 липня, в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. За їх результатами, до Верховної Ради проходять п’ять політичних партій: “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”, “Європейська солідарність” та “Голос”.

Читайте також:
Скандальний 50-й округ у Покровську: до Ради проходить мер Требушкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна