Округ №50: у Покровську – фальсифікації і шини, воюють два мери-“сепари”. ВІДЕО

 

Під будівлею окружної виборчої комісії №50 в місті Покровськ на Донеччині у вівторок, 23 липня, мітингують прибічники мера Покровська Руслана Требушкіна та мера Добропілля Андрія Аксьонова, які є кандидатами на посаду народних депутатів. Обидва вони представляють проросійську лінію.

Як повідомляє “Новинарня“, підрахунок голосів затягнувся через сутички і протести. Прихильники кандидатів та представники громадськості навіть знесли під ОВК шини. Акції протесту відбуваються вже майже добу.

Як повідомив у коментарі “Новинарні” член ОВК, станом на 17:31 в роботі комісії оголошена перерва: очікуватимуть ще чотирьох голів дільничних виборчих комісій та перераховуватимуть голоси саме по цих дільницях.

Активісти заявляють про факти фальсифікацій з підрахунком та масові вкидання бюлетенів на користь Требушкіна, який є висуванцем “Опозиційного блоку”.

За повідомленням ГО “Опора”, сутички сталися після того, як спостерігачі помітили розбіжності цифр у протоколах комісій із тими, які передаються в ЦВК.

“Спостерігачі вимагали, щоб голова ОВК зачитала вголос протокол і всі цифри, які у ньому зазначено, проте голова окружної комісії відмовилась це робити і спробувала покинути приміщення. Спостерігачі спробували зупинити її фізично, заблокувавши двері”, – йдеться в повідомленні на сайті “Опори”.

Увечері в понеділок, 22 липня, близько 22:45, голову ОВК №50 забрала карета швидкої допомоги через скарги на погане самопочуття.

У вівторок, 23 липня, під ОВК, за даними спостерігачів, прийшло ще більше протестувальників. Поліція у відповідь посилила об’єкт додатковими підрозділами правоохоронців і спецпризначенців.

Фото: пресслужба Нацполіції

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом подій у Покровську.

“За інформацією про порушення виборчого процесу розпочато досудове розслідування за ч.3 ст. 157 Кримінального кодексу України: перешкоджання здійсненню виборчого права, яке вплинуло на результати виборів. За кримінальним провадженнями тривають слідчі дії”, – інформує преслужба ГУ Нацполіції Донеччини.

Як відомо, 50-й одномандатний виборчий округ з центром у Покровську на Донеччині охоплює міста Добропілля, Мирноград, Покровськ та Добропільський район. На ньому – 113 виборчих дільниць, зареєстрована кількість виборців – 152 595 осіб.

Станом на 18:00 23 липня в окрузі №50 опрацьовано 97,34% протоколів. Розрив між лідерами – менше 700 голосів.
За попередніми даними, на виборах лідирує міський голова Покровська Руслан Требушкін, висунутий “Опозиційним блоком” – 30,62% (19320 голсоів). Його найближчий конкурент – самовисуванець Андрій Аксьонов – набирає 18679 голосів (29,61%).

Требушкін

Руслан Требушкін – уродженець Донецька, кар’єру розпочинав у бізнесі. У 2010 році став міським головою Димитрова (тепер м. Мирноград). З 2008 року – член Партії регіонів, надалі – в “Опоблоці”.

Внесений до бази “Миротворця” за “посягання на суверенітет та територіальну цілісність України”.

Руслан Требушкін

ЗМІ повідомляли, що Требушкін особисто возив “Беркуту” на Майдан шкарпетки і сало, називав українську владу “хунтою”. Навесні 2014 року він був “вдячний Путіну за те, що він зробив”, анексувавши Крим.

У 2015 році став мером Покровська (колишній Красноармійськ).

У листопаді 2016 року прокуратура Донецької області почала кримінальне провадження щодо Руслана Требушкіна за статтями 368-2 (незаконне збагачення) і 366-1 (декларування недостовірної інформації). Результати слідства поки невідомі.

Під час зустрічей з виборцями як кандидат у народні депутати Требушкін обіцяв автономію Донбасу та особливий статус цих територій.

Аксьонов

Андрій Аксьонов – уродженець Донеччини, з жовтня 2015 року – Добропільський міський голова.

Андрій Аксьонов. Фото: Радіо Свобода

У березні 2014 року назвав державний прапор України “рваною ганчіркою”. Того ж року подав заявку на отримання громадянства РФ.

Прокуратура почала слідство за фактом отримання ним російського паспорта в Криму. Аксьонов був відсторонений від виконування обов’язків під час розслідування кримінальних справ, його навіть оголошували у розшук, але потім суд призначив меру нічний арешт, а згодом змінив умови на особисті зобов’язання.

Крім того, за даними прокуратури, також проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого підроблення документів і нарахування на їх підставі заробітної плати Добропільському міському голові.

Місцеві активісти  неодноразово звинувачували Аксьонова у причетності до організації так званого “референдуму за ДНР”, що відбувався у травні 2014 року. Серед інших населених пунктів, голосування відбувалось у селищі Новодонецьке, яке тоді очолював Аксьонов.

Рік тому, в червні 2018-го, Аксьонов тікав від МВС.

Читайте також:
Прифронтовий 45-й округ: директор Авдіївського коксохіму переміг сестру Савченко

Прецедент 51-го округу: у Зайцевому ватний друг “беркутів” Ковальов переміг, набравши 220 голосів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна