У США лобісти Зеленського відзвітували про витрати на його імідж

 

Лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC опублікувала звіт про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні у період між 3 квітня і 21 травня 2019 року.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Відповідно до документів, поданих у Міністерство Юстиції США, компанія отримала за свої послуги гонорар $60,000 та відшкодування витрат $9,371.80.

Послуги надавалися між першим та другим туром президентських виборів в Україні.

Тоді команда Володимира Зеленського категорично заперечувала існування такого контракту.

Однак контракт таки існував.

Угоду за реєстраційним номером 6661 підписали 3 квітня у квітні 2019 року. У додатках А і В вказано сторони контракту: Signal Group Consulting, LLC та “Володимир Зеленський – “Слуга народу”, за посередництва Маркуса Коена”. Маркус Коен вказав свою адресу так – місто Київ, вул. Велика Васильківська, 72, торговельний центр “Олімпійський”, 2 поверх.

Метою угоди було “підняти “імідж” Володимира Зеленського – “Слуги народу”.

Витримка з подання Signal Group Consulting, LLC до Мін’юсту США

Пункт 3, угоди свідчить, що Маркус Коен має законні повноваження діяти від імені Володимира Зеленського – “Слуги Народу”.

21 травня 2019 контракт офіційно був закритий.

Список консультантів, які були залучені до цього контракту такий:

Витримка з подання Signal Group Consulting, LLC до Мін’юсту США

Виконавчий віцепрезидент компанії Signal Group Consulting Джон Проктер наголосив, що робота компанії на Володимира Зеленського та партію “Слуга народу” вже завершена, а інформація про неї наведена у звіті поданому до Мін’юсту США.

Signal Group Consulting, LLC надала послуги від імені іноземного клієнта “Володимир Зеленський – “Слуга народу”, через Маркуса Коена.

Діяльність включала – організацію програми громадських зв’язків та зв’язків з урядом, представлення іноземного клієнта американським медіа, організацію медіа інтерв’ю, зустрічей з представниками мозкових центрів та експертами, надання стратегічних консультацій стосовно медіа США та урядових відносин.

Зважаючи на опис послуг, Вашингтон відвідувала делегація представників Володимира Зеленського. Проте ні склад, ані дати візиту прямо не вказані.

За даними джерел “Радіо Свобода” в передвиборчому штабі кандидата, компанія Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу і лідера партії “Слуга народу” Івана Баканова та економічного радника Олега Дубини. Журналісти “Голос Америки” не змогли незалежно підтвердити чи спростувати цю інформацію.

В додатку до звіту детально описуються все, що робила Signal Group для Володимира Зеленського.

Починаючи з квітня, лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним Департаментом, мозковими центрами тощо.

Предметом листів та дзвінків були домовленості про зустрічі.

З деякими, як конкресвумен Марсі Каптур, контактували багато разів, зокрема, для надання “додаткової інформації про візит Зеленського і представників його партії”.

Витримка з подання Signal Group Consulting, LLC до Мін’юсту США

Українська делегація прибула у Вашингтон 16 квітня абона день  раніше. Signal Group повідомляє про проведені зустрічі – Інститут Катона, Державний Департамент, CSIS, Центр Карнегі, офіс когресмена Брендона Бойла, колишній сенатор Норм Колман, Рада з Національної Безпеки.

Повідомляється про “зустріч/екскурсію” у Білому Домі 17-го квітня.

Того ж дня на офіційній сторінці Команди Зеленського у Facebook опублікували заперечення про їхній зв’язок з лобістами.

Також Signal Group контактувала з медіа організаціями CNN та Washington Post, але повідомлень про інтерв’ю немає.

Інформативний також додаток про витрати, які мали американські лобісти обслуговуючи контракт з Володимиром Зеленським.

Зокрема 16 квітня вони звітують про вечерю в одному з вашингтонських ресторанів на суму $1,912.90 та чималі витрати на таксі та лімузин.

Останнім рядком, консультанти  включили навіть витрати на чашку кави у готелі Sofitel на $7,60.

Витримка з подання Signal Group Consulting, LLC до Мін’юсту США

Загалом, за організацію дводенного візиту української делегації у Вашингтон і консультативні послуги у квітні – травні 2019 року, Signal Group отримала від Маркуса Коена оплату за свою роботу із відшкодуванням витрат на загальну суму $69,371,80.

Журналісти “Голосу Америки” зазначають, що іноземні політики наймають консультантів для кращої навігації вашингтонськими коридорами і це є звичною і законною справою.

“Але без відповіді залишаються запитання походження грошей та категоричне заперечення Команди Зеленського факту роботи з лобістами у США”, – наголошують у VOA.

“Голос Америки” звернувся до офісу президента України з проханням уточнити свою заяву. Однак там відмовились від коментарів.

Читайте також:
Навіщо депутатів “Слуги” в Трускавці вчать лише голосувати й не виступати з трибуни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна