Скандальний 50-й округ у Покровську: поліція відкрила провадження

 

За фактом невиконання членами ОВК №50 у Покровську Донецької області рішення суду щодо перерахунку голосів відкрито кримінальне провадження.

Про це в п’ятницю, 2 серпня, інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“Відповідно до постанови Донецького окружного апеляційного суду, виборча комісія 50-го округу у Покровську мала провести повторний підрахунок голосів на трьох дільницях. Наразі рішення суду не виконано, у зв’язку з чим поліція розпочала досудове розслідування”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії членів ОВК кваліфіковані за ч.1 ст. 382 ККУ (невиконання судового рішення, що набрало законної сили).

У відомстві поінформували, що санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі строком до 3 років.

Наразі поліцейські проводять необхідні слідчі дії. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва поліції Донецької області.

Як інформувала “Новинарня“, підрахунок голосів у Покровську затягнувся через сутички і протести. Прихильники кандидатів Требушкіна та Аксьонова й представники громадськості навіть знесли під ОВК шини. Акції протесту відбувалися дві доби.

За даними ЦВК, на виборчому окрузі № 50 на парламентських виборах переміг кандидат від “Опозиційного блоку”, чинний мер міста Руслан Требушкін.

Читайте також:
Округ №50: у Покровську – фальсифікації і шини, воюють два мери-“сепари”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна