“Президент” невизнаного Придністров’я має український паспорт, – ЗМІ

 

“Президент” невизнаного Придністров’я Вадим Красносельський є власником українського паспорта і неодноразово використовував його для в’їзду на територію нашої держави.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні видання “Rise Moldova”, передає “Європейська правда”.

Інформацію журналістів щодо цього підтверджують дані, надані джерелами в Державній прикордонній службі України.

У публікації наголошується, що придністровський посадовець, який до 2016 року був главою придністровського МВС у званні генерал-майора, близько 8 років був у розшуку в Молдові. Однак це не заважало йому майже щомісяця перетинати придністровську ділянку молдовсько-українського кордону і виїжджати за кордон за паспортами декількох країн.

Для цього він з 2007 по 2015 рік використовував понад 300 разів російський і як мінімум 10 разів український закордонний паспорт. Головні пункти призначення – Київ, Харків і Одеса.

У МВС України виданню заявили, що за станом на березень 2019 року Вадим Красносельський не перебуває в карному розшуку, однак не стали коментувати, чи перебував він у розшуку раніше.

Водночас, Rise Moldova наводить документ про те, що Красносельський був оголошений у міжнародний розшук у 2007 році, але його зняли зі списку у 2015 році за ініціативою Кишинева. Майже через рік він став “президентом” невизнаної республіки.

Зазначимо, попри те, що Красносельський є лідером сепаратистської невизнаної республіки, уряд Молдови не відмовляється від контактів з ним та не забороняє цього українським дипломатам.

Як інформувала “Новинарня“, на Вінниччині посилюють 200 км кордону із невизнаним Придністров’ям.

Читайте також:
Україна братиме активну участь упроцесі перемовин щодо Придністров’я, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна