Луценко назвав критиків “скунсами”. І дату підписання підозр суддям ОАСК

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ вислала повістки на 2 серпня суддям Окружного адміністративного суду Києва для вручення їм підозр.

Про це він написав у соцмережі у вівторок, 30 липня.

“Щодо справи ОАСК-2. Заступник Генпрокурора заслухав матеріали справи. Повістки чотирьом суддям на п’ятницю 02/08 для вручення підозр – вислані”, – заявив генпрокурор.

Відповідно до матеріалів на сайті Генпрокуратури, ідеться про голову ОАСК Павла Вовка, його заступника Євгенія Аблова та суддів Шепітка й Погрібніченка.

При цьому генеральний прокурор образив громадських активістів, які вимагали від ГПУ швидкої реакції на скандал і підписання підозр.

“Цікаво, чи вибачиться хоч один скунс, який волав про зраду?” – додав Луценко.

Напередодні він також звинуватив керівника управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка в “піарі” і неналежній підготовці матеріалів для підозр суддям.

“Проекти підозр, в установленому порядку зареєстровані в канцелярії, потрапили на стіл заступника ГПУ лише в понеділок о 10:55. Хоча мої заступники працювали і в суботу, і в неділю. При цьому до проектів підозр підлеглі Горбатюка не додали жодного листка доказів, жодного файлу НСРД”, – заявив Луценко.

Генпрокурор зазначав, що не має “жодних сантиментів до фігурантів розмов” і підозри будуть підписані, якщо він або його заступник отримають “усі необхідні доказові матеріали слідства і повні протоколи запущених НАБУ в ефір протоколів НСРД”.

Читайте також:
Замість Луценка: Зеленський назвав кандидата на посаду генпрокурора

Як повідомляла “Новинарня“, 26 липня представники НАБУ та управління спецрозслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва і в Суворовському районному суді Одеси. Слідчі дії стосуються справи про організацію винесення завідомо неправосудних судових рішень і втручання у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що вони підготували проекти повідомлень про підозру керівникам і низці суддів Окружного адміністративного суду Києва. Генпрокурор їх наразі не підписав.

В Окружному адмінсуді назвали “тиском” дії правоохоронців.

Водночас НАБУ оприлюднило записи розмов суддів, що вочевидь свідчать про їхню протиправну діяльність.

Генпрокурор Юрій Луценко в коментарі ЗМІ заявляв, що перебуває  у відпустці і прийматиме рішення щодо підозр суддям ОАСК лише в середу, 31 липня.

Громадські активісти назвали справу ОАСК “червоною лінією”, акцентували на тому, що влада і ГПУ затягують підписання підозр суддям ОАСК і хочуть спустити справу на гальмах. Вони виступили з низкою вимог, зокрема до Генпрокуратури – в найкоротші терміни підписати подані на підпис 26.07.2019 р. проекти підозр, оголосити підозри іншим фігурантам зазначених злочинів, зокрема уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денисовій, слідчим ДБР, задіяним в незаконних діях і тиску на членів ВККС, Денисову тощо.
Активісти припускають, що корумпованим суддям дають час на втечу з України.

Читайте також:
Окружний адмінсуд Києва як “комерційна структура”: підозри після обшуків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна