Генпрокурор розбиратиметься з підозрами суддям ОАСК лише з середи

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що 31 липня повернеться до роботи і вирішить, чи підписувати підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де відбулися обшуки.

“Приїду в середу і прийму об’єктивне рішення”, – сказав Луценко 28 липня в коментарі “Громадському ТБ“.

Наразі генпрокурор перебуває у відпустці.

Як відомо, 26 липня представники НАБУ та управління спецрозслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва і в Суворовському районному суді Одеси. Слідчі дії стосуються справи про організацію винесення завідомо неправосудних судових рішень і втручання у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що прокуратура підготувала проекти повідомлень про підозру щодо керівникам і низці суддів Окружного адміністративного суду Києва. Генпрокурор їх наразі не підписав.

В Окружному адмінсуді назвали “тиском” дії правоохоронців.

Водночас НАБУ оприлюднило записи розмов суддів, що ймовірно свідчать про їхню протиправну діяльність.

Читайте також:
Окружний адмінсуд Києва як “комерційна структура”: підозри після обшуків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна