В Ірландії до Дня Незалежності України виставлять картини ветеранів АТО/ООС

 

Українці в Ірландії запрошують долучитися до організації благодійної виставки картин воїнів-ветеранів АТО/ООС.

Про це повідомили у групі Асоціація українців в Республіці Ірландія (АУРІ) у Facebook.

“Лікарі лікують тіло, а мистецтво — душу. В Ірландії планують провести благодійну виставку картин воїнів-ветеранів АТО/ООС, які проходять курс арттерапії. Просимо всіх долучитись і допомогти з організацією виставки”, — йдеться у дописі.

Захід пропонується провести до Дня Незалежності України.

“За підтримки Міністерства у справах ветеранів України та співорганізатора виставки в Україні Вікторії Шинкаренко (членкині Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України, – “Н”), ми можемо презентувати в Ірландії виставку, де зібрано понад 200 мальованих картин, роботи добровольців з усіх частин України, які пройшли непростий шлях і знаходяться у важкому стані, але не здаються, надихаються мистецтвом і поступово відновлюють сили та бажання жити далі”, — мовиться у дописі.

У рамках виставки покажуть короткометражний фільм про авторів робіт, а також відбудеться зустріч з добровольцем, бійцем 79-ї десантної бригади, миколаївським “кіборгом”, автором книги “Життя після 16:30” Олександром Терещенком.

“Запрошуємо українців в Ірландії та всіх , хто підтримує Україну, відвідати виставку, придбати вподобані роботи. Також на виставці будуть представлені фотографії поранених, загиблих та тих, хто зараз на передовій захищає Україну. Завдяки їм ми можемо святкувати День Незалежності України”, — зазначають організатори.

Кошти від продажу отримають автори картин.

Як повідомляла “Новинарня“, військові 58 омпбр взяли участь у зйомках документального фільму “Імені Виговського”.

Читайте також:
Нові підходи: в Києві відбувся відбір на “Ігри нескорених-2020”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.