Військові 58 омпбр взяли участь у зйомках документального фільму “Імені Виговського”. ФОТО

 

Військослужбовці 58 омпбр взяли участь у зйомках епізоду фільму “Імені Виговського”.

Про це в середу, 29 березня, інформує прес-служба 58 омпбр імені гетьмана Івана Виговського.

“Напередодні 360-річчя Конотопської битви кіностудією “Кінематографіст” Національної спілки кінематографістів України на замовлення Міністерства культури України ведеться робота над створенням документального фільму патріотичного спрямування про історичне значення переможної битви під Конотопом”, – зазначається у повідомленні.

У бригаді додали, що у стрічці історичні події переплітаються з реаліями життя українських військовослужбовців, зокрема і бійців 58 омпбр, якій нещодавно присвоїли почесне найменування гетьмана Івана Виговського.

Фільм про Виговського 1 Фільм про Виговського 2 Фільм про Виговського 3 Фільм про Виговського 4 Фільм про Виговського 5 Фільм про Виговського 6 Фільм про Виговського 7
<
>

Іван Виговський (1608-1664) — український військовий, політичний і державний діяч, гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави в 1657-1659 рр., великий князь Руський 1658-1659 рр. Розбив московське військо у битві біля Конотопа.

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2019 року президент Петро Порошенко підписав указ про почесне найменування 58-ї окремої мотопіхотної бригади іменем гетьмана Івана Виговського.

Читайте також:
Череп для Чорних запорожців. ГШ затвердив емблему 30-ї, 58-ї і 72-ї бригад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна