Начальника поліції Дніпропетровщини Глуховерю звільнили з посади

 

оновлено
Віталія Глуховерю
звільнили з посади начальника управління Національної поліції Дніпропетровської області. Він сам написав рапорт про звільнення із займаної посади.

Про це у понеділок, 29 липня, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Виконувачем обов’язків керівника поліції Дніпропетровщини призначили 42-річного полковника Артема Васицького — начальника кримінальної поліції, заступника начальника Головного управління. До 2017 року він проходив службу у підрозділах карного розшуку на прифронтовій Донеччині. Має 23 роки досвіду оперативної роботи.

“Сьогодні керівник поліції Дніпропетровщини звернувся з рапортом до голови Нацполіції про звільнення із займаної посади. Його рапорт було задоволено“, – повідомляє пресслужба МВС.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно в мережі з’явилося відео з нагрудної камери патрульного поліцейського, який зупинив службовий Range Rover Віталія Глуховері. Водій відмовився визнати порушення та намагався поїхати з місця подій. Туди прибули бійці спецпідрозділу КОРД, які затримали екіпаж патрульних “копів”. Згодом один із членів цього екіпажу давав пояснення начальнику главку.
За даними ЗМІ, інцидент стався у вересні 2018 року.

У Державному бюро розслідувань повідомили, що зареєстрували кримінальне провадження, за яким Глуховері може загрожувати від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Президент Володимир Зеленський після появи скандального відео закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно звільнити Глуховерю.

Водночас голова ГУ Нацполіції Дніпропетровщини заявив, що готовий надати будь-яку інформацію для проведення об’єктивного розслідування.

Читайте також:
“Новим” головою поліції Дніпропетровщини став скомпрометований генерал Глуховеря з часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна