Зеленський вимагає від Авакова звільнити голову поліції Дніпропетровщини після скандального ВІДЕО

 

Президент Володимир Зеленський вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно звільнити з посади начальника управління МВС у Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Відповідне повідомлення з’явилося на офіційній сторінці Зеленського у “Фейсбуці” в суботу, 27 липня, після того як в інтернеті з’явилося відео інциденту за участю водія Глуховері.

На записі видно, як патрульні поліцейські зупиняють службовий автомобіль Range Rover начальника обласного главку за порушення правил дорожнього руху. Водій відмовляється показувати документи, пояснюючи, що це автомобіль генерала Глуховері.

“Патрулька” наполягає на тому, що зафіксоване порушення ПДР. Під час суперечки приїздить (очевидно, викликаний водієм) озброєний підрозділ КОРД, який затримує співробітників патрульної поліції, “вкладаючи” їх на асфальт.

Далі на записі видно, як патрульні поліцейські намагаються пояснити ситуацію генералу Глуховері в його службовому кабінеті.

Як зазначається в коментарі до відеозапису, інцидент із КОРДом стався ще вранці 12 вересня 2018 року, але “ретельно приховувався керівництвом УВС”.

У своєму дописі президент Зеленський наголосив, що це відео “шокує цинізмом поведінки представників старої еліти, які дійсно переконані, що вони, разом зі своїм обслуговуючим персоналом, живуть понад законом”.

“Переглянувши його, я спочатку не мав слів – навіть нецензурних. Але вони швидко знайшлися. Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами”, – заявив Зеленський.

Він також попередив “усіх чиновників у Києві та по всій країні – від обласного центру до найменшого села”: “Часи безкарності та особливого до вас ставлення, до якого ви так звикли за часів усіх попередніх президентів України, назавжди минули”.

“Радійте, якщо ви понесете заслужену відповідальність за законом, що я вам твердо обіцяю. Бо інакше народ скористається своїм правом суверена у власній державі, і ви опинитесь взагалі поза законом”, – заявив Зеленський.

“Так що краще пишіть явки з повинною, звільняйтесь або тікайте. Бо єдине, що я можу вам гарантувати – це кримінальне переслідування та покарання у законний спосіб”, – наголосив президент.

Читайте також:
“Новим” головою поліції Дніпропетровщини став скомпрометований генерал Глуховеря з часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна