“Новим” головою поліції Дніпропетровщини став скомпрометований генерал Глуховеря з часів Януковича

 

Новим-старим начальником Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області призначений Віталій Глуховеря, який досі був начальником Дніпровського інституту внутрішніх справ, а вперше очолював обласне УМВС у 2014-2015 роках.

Нового керівника ГУ НП на місці відставленого Ігоря Репешка особовому складу поліції області 10 травня представили голова відомства Сергій Князєв та заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.
Останній заявив, що керівники поліції в Дніпропетровській області 9 травня показали абсолютну нездатність керувати ситуацією.

Заступником начальника обласної поліції з питань громадської безпеки став ветеран АТО, боєць батальйону” Дніпро-1 “, начальник патрульної поліції Дніпра старший лейтенант Володимир Богоніс.

Як пише “Україна молода”, генерал Віталій Глуховеря має в регіоні неоднозначну репутацію. І не лише тому, що у соцмережах він виставляв свої фото у червоній спортивній кофті з написом СРСР.

В часи Януковича Віталій Андрійович Глуховеря був представником МВС України в Російській Федерації (2010-2013) завдяки тісним зв’язкам із тодішнім міністром Захарченком. А вже у травні 2014 року, за нового глави МВС Арсена Авакова, очолив обласну міліцію Дніпропетровщини.

У той період прокуратура області внесла подання міністру Авакову щодо Глуховері, в якому генералу закидали неналежну організацію роботи, відсутність контролю за підлеглими. Тодішній прокурор області Роман Федик пропонував Авакову притягнути Глуховерю до дисциплінарної відповідальності.

Глуховеря також запам’ятався тим, що за результатами внутрішнього розслідування участі або бездіяльності правоохоронців під час кривавого побиття євромайданівців під будівлею Дніпропетровської облдержадміністрації 26 січня 2014 року всіляко захищав своїх підлеглих.

Так, під час своєї першої каденції на посаді керівника поліції області він наполягав, що жодних доказів взаємодії його співробітників із “тітушками” у висновках службового розслідування немає.

У травні 2015 року Глуховерю після низки скандалів перевели на посаду ректора Дніпропетровського держуніверситету внутрішніх справ.

Читайте також:
Аваков попросив вибачення за дії поліції в Дніпрі 9 травня
та повідомив про відставки

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку, охороною (“тітушками” Вілкула) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу. Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.

Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затримано 12 “тітушок”.

Прокуратура Дніпропетровщини почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади службовими особами поліції області за ч. 2 ст. 365 КК України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна