Голова поліції Дніпровщини відреагував на вимогу Зеленського звільнити його

 

Голова ГУ Нацполіції Дніпропетровської області Віталій Глуховеря заявив, що готовий надати будь-яку інформацію щодо інциденту із затриманням патрульних, які зупинили його автомобіль.

“Я готовий надати будь-яку інформацію для проведення об’єктивного розслідування цього інциденту”, – написав Глуховеря у “Фейсбуці” 28 липня.

“Коли це сталося, особисто вислухав сторони конфлікту та був готовий для прийняття рішення про притягнення до відповідальності винного. Однак мене запевнили про вирішення конфлікту. Наразі надам свідчення та пояснення по цій справі слідчим”, – зазначив керівник ГУ НП.

Як првідомляла “Новинарня“, напередодні в мережі з’явилося відео з нагрудної камери патрульного поліцейського, який зупинив службовий Range Rover Віталія Глуховері. Водій відмовився визнати порушення та намагався поїхати з місця подій. На місце події прибули бійці спецпідрозділу КОРД, які затримали екіпаж патрульних “копів”. Згодом один із членів цього екіпажу давав пояснення начальнику главку.
За даними ЗМІ, інцидент стався у вересні 2018 року.

У Державному бюро розслідувань повідомили, що зареєстрували кримінальне провадження, за яким Глуховері може загрожувати від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Президент Володимир Зеленський після появи скандального відео закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно звільнити Глуховерю.

Читайте також:
“Новим” головою поліції Дніпропетровщини став скомпрометований генерал Глуховеря з часів Януковича

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна