Обвинувальний акт у справі про вбивство Сармата передали до суду

 

Обвинувальний акт стосовно підозрюваних виконавців та організаторів вбивства ветерана бойових дій на Донбасі, громадського активіста Віталія Олешка (“Сармата”) передали до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області.

Про це “Громадському телебаченню” 28 липня повідомив заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

За словами Аброськіна, перше засідання відбудеться 29 серпня. На ньому вирішуватимуть також питання щодо продовження термінів тримання під вартою фігурантів злочину.

Як повідомляла “Новинарня“, у Бердянську 31 липня 2018 року застрелили колишнього бійця добровольчого батальйону “Донбас” Віталія Олешка, позивний “Сармат”, який був громадським активістом і скандальним бізнесменом. У чоловіка стріляли ззаду із рушниці на території готелю, який він збудував.

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві Олешка був бійцем розформованої роти міліції спецпризначення “Торнадо”.

Начальник управління Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров заявляв, що поліція опрацює версію щодо причетності народного депутата  Олександра Пономарьова (група “Воля народу”) до вбивства”Сармата”, який йому протистояв у Бердянську.

16 грудня у міжнародному аеропорту “Харків” правоохоронці затримали Євгена Бродського, підозрюваного у замовленні вбивства бердянського активіста. За версією поліції, він може бути одним із замовників.
Бродський під час обрання йому запобіжного заходу у суді заявляв, що не був знайомий з Олешком.

Народні депутати Пономарьов і Валентиров, яких поліція викликала як свідків у справі вбивства Віталія Олешка, 20 липня 2019 року не з’явилися на допит.

Читайте також:
Убивство АТОвця Олешка: прокуратура висунула підозру чотирьом особам

Суд відпустив з-під варти головного підозрюваного у вбивстві “Сармата”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна