Росія пропонує Україні продовжити транзитний контракт на рік

 

Росія запропонувала Україні продовжити на рік чинний контракт на транзит газу.

Про це у п’ятницю, 26 липня, заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє ТАСС.

“Ми дочекаємося, коли почнуться тристоронні консультації, коли буде обрано новий уряд (в Україні, — “Н”) і контрагенти з’являться. Загалом ми за те, щоб Україна купувала газ безпосередньо. Ми запропонували нашим колегам продовжити чинний контракт на рік на нинішніх умовах”, — сказав Новак.

Міністр додав, що можливі коригування — це предмет переговорів комерційних компаній.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters написало, що Росія має намір укласти з Україною короткострокову угоду про транзит газу в Європу після закінчення чинного контракту між “Нафтогазом” і “Газпромом”. За даними видання, Україна виступає за довгострокову угоду на 10 років, але це не вигідно для Росії, яку влаштує операція на один рік, щоб можна було запустити газопроводи “Північний потік – 2” і “Турецький потік”.

Після цього в “Нафтогазі” заявили, що офіційної інформації від російської сторони щодо ідеї короткого контракту у них зараз немає. “Ми розуміємо, що сьогоднішній вкид це, ймовірно, тестування боєм”, — зазначили в компанії.

Контракт на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року.

Як повідомляла “Новинарня“, “Нафтогаз” скерував у бюджет 90% дивідендів від прибутку за минулий рік.

Читайте також:
Польща може приєднати газопровід до української ГТС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна