Польща може приєднати газопровід до української ГТС

 

Польща готова запустити газопровід на два мільярди кубометрів, який з’єднає польську газотранспортну систему з українською в Германовицях.

Про це повідомив представник польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмські, пише ZN.UA.

“Ми готові за необхідності запустити газопровід, який з’єднає польську систему з українською в Германовицях. Його пропускна здатність становить два млрд кубометрів. Це небагато, але коли українцям потрібна термінова допомога, ми готові її надати”, — заявив Наїмські.

Він також наголосив, що зараз Польща чекає рішення від української сторони.

Зазначимо, що 18 червня у російському газовому монополісті “Газпромі” заявили, що новий контракт на транзит російського газу через газотранспортну систему України на європейських умовах, як того хоче українська сторона, наразі укласти неможливо.

Росія, Україна та ЄС можуть провести тристоронні консультації щодо газових питань у другій половині вересня. Українська сторона на майбутніх переговорах запропонує Росії транспортувати по 60 млрд кубометрів газу щороку упродовж 10 років.

Україна вже попередила європейські країни про необхідність підготуватися до газової кризи через скепсис щодо укладання нової угоди з Росією щодо транзиту через українську ГТС до кінця дії чинних домовленостей.

Читайте також:
Німеччина вимагає від Росії продовження транзиту газу через Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.