Президентові Чехії загрожує відставка через порушення Конституції

 

Сенат Чехії проголосував за конституційний позов проти президента країни Мілоша Земана за звинуваченням у порушенні ним Конституції.

Про це повідомляє Radio Praha.

“Верхня палата чеського парламенту проголосувала за пропозицію про конституційний позов проти президента Мілоша Земана”, — йдеться в повідомленні.

48 голосами проти 20 (семеро утрималися) верхня палата парламенту країни проголосувала за те, щоби подати звинувачення в Конституційний суд. Тепер питання має розглянути нижня палата парламенту.

Земан заперечує звинувачення, називаючи їх ознакою конституційної неграмотності.

Сенатори звинуватили президента Земана в порушенні Конституції у восьми випадках, зокрема за передбачуваний вплив на судову владу і недавнє небажання президента прийняти відставку міністра культури Антоніна Станека. Якщо суд погодиться з обвинуваченнями, Земан позбудеться посади президента Чехії.

Як повідомляла “Новинарня“, у МЗС відповіли президенту Чехії на пропозицію змінити Конституцію України.

Читайте також:
Земан розповів, як у Чехії робили отруту типу “Новачок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна