Високий рівень компетенції досягають роками держслужби, а не тижнем тренінгів, – Кулик

 

Роман Кулик
громадський активіст, працівник УІНП, лейтенант запасу, мобілізований у 2015-2016 рр. (служив на посаді заступника командира батальйону по роботі з особовим складом 55 оабр ЗСУ)

(FB)

Більше 200 депутатів (себто майже вся фракція) “Слуги народу” пройдуть тижневий інтенсив від KSE. Ну, їм точно не завадить, м’яко кажучи. Тільки вдавився, коли прочитав у Милованова теми:

1. Політична стратегія
2. Публічна політика
3. Макроекономіка та бюджетний процес
4. Секторальність (мікро, регуляція, децентралізація, безпека та оборона, освіта, цифровізація і тд)
5. Законодавча рамка (нормопроектування, регламент, уряд)
6. Soft-skills та стратегічні комунікації

Чійзс крайст. Як вмістити кожну з цих тем (особливо 3,4 і 5 ) в один день без використання гіпнозу —категорично незрозуміло.

Люди роками працюють на держслужбі, щоби дорости до високого рівня компетенції, в’їхати, як працює ця махіна і прокачати скіл роботи з нею. А, виявляється, можна і без освіти, на тижневий інтенсив KSE — вжух, ти вже прокачаний депутат-законодавець. Ех! Гарно звучить, усі задоволені співпрацею, є що сказати, коли згадають кількість новоспечених депутатів без освіти чи досвіду роботи.

Але ефективність такого інтенсиву десь біля нуля.

Читайте також:
Депутатів “Слуги народу” навчать керувати державою на тижневих курсах KSE

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна