Антимонопольний комітет розгляне справу проти 18 облгазів Фірташа

 

Антимонопольний комітет України розгляне справу проти облгазів за підозрою, що головою наглядової ради одночасно в усіх товариствах є одна особа.

Про це  середу, 24 липня, повідомляє пресслужба Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про порушення 18 газорозподільчими компаніями закону “Про захист економічної конкуренції”.

За інформацією АМКУ, порушення полягає в тому, що громадянина Великої Британії Девіда Етоні Ховарда Брауна призначили головою наглядової ради одночасно у всіх компаніях без отримання відповідного дозволу органів АМКУ.

Йдеться про наступні підприємства: “Сумигаз”, “Запоріжгаз”, “Чернігівгаз”, “Дніпропетровськгаз”, “Львівгаз”, “Хмельницькгаз”, “Криворіжгаз”, “Тисменицягаз”, “Миколаївгаз”, “Київоблгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Рівнегаз”, “Дніпрогаз”, “Закарпатгаз”, “Чернівцігаз”, “Харківміськгаз”, “Житомиргаз”, “Харківгаз”.

Як зазначили в АМКУ, призначення Брауна є порушенням закону “Про захист економічної конкуренції” та дає підстави вважати:

  • зазначені товариства єдиним суб’єктом господарювання;
  • зазначені концентрації можуть мати негативні наслідки у вигляді монополізації товарного ринку,
  • зловживання монопольним(домінуючим) становищем, суттєвого обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині.

Як інформувала “Новинарня“, міністр юстиції Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США.

Читайте також:
НКРЕ знову перевірятиме облгази через суми у платіжках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна