Міністр юстиції Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США

 

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер погодив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США.

Таке рішення ухвалили після консультацій з міністерством закордонних справ країни з урахуванням інтересів та міжнародних правових зобов’язань Австрії, передає Deutsche Welle.

Питання екстрадиційного арешту і подальшого доправлення українця до Сполучених Штатів наразі вирішує Земельний суд Відня.

Водночас, як повідомляє австрійський громадський мовник ORF, Дмитро Фірташ поки залишиться у в Австрії. Адвокати олігарха подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію.

Доки суд не ухвалить рішення щодо цього клопотання, доти видачу США відтерміновано.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 червня Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США. Опісля цього рішення про видачу підозрюваного мав затвердити міністр юстиції Австрії своїм підписом, а після того можна було розпочинати екстрадицію.

Українського мільярдера заарештувала місцева влада за запитом влади США, виданим у 2013 році. Його затримали в березні 2014 року. Pвинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму 18,5 млн доларів хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції в США.
Фірташ усі звинувачення заперечив і називав їх політично мотивованими, спрямованими на обмеження його впливу на процеси в Україні. Тривалий час він судився, аби уникнути екстрадиції в США.

Читайте також:
Екологічне лихо на півночі Криму: все вкриває кислотна іржа із заводу Фірташа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.