НКРЕ знову перевірятиме облгази через суми у платіжках

 

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕ), проведе перевірку 14-ти облгазів на предмет виконання операторами приписів щодо усунення порушень законодавства, виданих регулятором за результатами попередніх планових і позапланових перевірок.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Це рішення було ухвалене на засіданні НКРЕ у вівторок, 14 травня.

Рішення стосується “Волиньгазу”, “Житомиргазу”, “Закарпатгазу”, “Запоріжгазу”, “Івано-Франківськгазу”, “Київоблгазу”, “Львівгазу”, “Рівнегазу”, “Сумигазу”, “Харківгазу”, “Харківміськгазу”, “Хмельницькгазу”, “Чернівцігазу”, “Чернігівгазу”. Всі облгази входять в “Регіональну газову компанію” (РГК) Дмитра Фірташа.

Як повідомляла “Новинарня“, у березні і квітні регулятор вже перевіряв облгази. Це пов’язано з тим, що восени 2018 року ці фірми почали відправляти споживачам газу платіжки зі збільшеними і донарахованими обсягами споживання. 23 листопада 2018 року НКРЕ заборонила облгазам проводити подібні донарахування користувачам, але компанії рішення регулятора проігнорували.

У зв’язку з цим у січні 2019 року НКРЕ звернулася до Державної регуляторну службу з проханням провести позапланові перевірки 20 облгазів.

Унаслідок цих перевірок 19 березня 2019 року регулятор підтвердив порушення з боку облгазів Фірташа. У трьох виявили порушення ліцензійних умов. Згодом були оштрафовані і інші облгази РГК.

У квітні 2019 року облгази Фірташа почали судитися НКРЕ через штрафи за донарахування побутовим споживачам обсягів газу. Однак вони програли перші суди з штрафів НКРЕ, але продовжили донарахування за газ.

Читайте також:
Нацкомісія оштрафувала вже 12 облгазів через незаконні донарахування у платіжках за газ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна