НКРЕКП перевірить 20 облгазів через суми у платіжках користувачів

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розпочинає масштабну перевірку 20 облгазів у 15 областях щодо справедливості вказаних у платіжках сум за природний газ.

Про це повідомила у вівторок, 5 березня, голова НКРЕКП Оксана Кривенко, передає УНН.

“Ми розпочинаємо широкомасштабну перевірку 20 облгазів у 15 областях щодо справедливості платіжок”, — заявила вона.

За її словами, йдеться про облгази у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запоріжській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій області.

“Тому в першій декаді березня ми розпочинаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКП щодо заборони операторів ГРМ здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Перевірка триватиме п’ять днів, під час якої ми проведемо детальний аналіз фактичного споживання газу населенням та виставлені рахунки. У разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції. Результати перевірки будуть публічно оприлюднені та обговорені”, — уточнила Кривенко.

Голова НКРЕКП розповіла передісторію, яка спонукала регулятор звернувся до ДРС для отримання дозволу на проведення позапланової перевірки операторів ГРМ. “У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань становили 1-1,5% від обсягу споживання, а вже в грудні-січні — близько 5-10%. Зважаючи на це, в листопаді 2018 року НКРЕКП прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів”, — повідомила вона.

Читайте також:
Виплата субсидій готівкою почнеться з березня, — Рева

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна