Військові лікарі пожертвували премію пораненому медику 72 омбр

 

Військові лікарі пожертвували власну премію медику 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Єгору Коновалову.

Про це у вівторок, 23 липня, інформує пресцентр Міністерства оборони України.

Зазначається, що в Києві за участі Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та президента Національної академії наук Бориса Патона відбулося нагородження кращих українських вчених за передові дослідження та відкриття у медицині, астрономії, фізиці, енергетиці, оборонці, екології та агропромисловості — присудження Державних премій України в галузі науки і техніки 2018 року.

Лауреатами цієї премії за роботу «Новітні технології діагностики і лікування бойової вогнепальної травми та її наслідків» стали також військові лікарі, що запропонували новітні технології діагностики і лікування бойових вогнепальних поранень та травм і їх наслідків у стислі строки. Зокрема, науковці розробили нові інструменти та обладнання для діагностики та лікування сучасної бойової хірургічної травми.

Отриману премію військові медики вирішили віддати медику 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Єгору Коновалову, який отримав важку травму в ході бойових дій на Донбасі, проте, незважаючи на це, не полишив мрію стати військовим лікарем.

Єгор Коновалов – бойовий медик. Він родом з окупованої частини Луганської області. Виїхав з окупованого Довжанська, призвався в армію, пішов захищати Батьківщину.

“У січні цього року в бою йому відірвало ногу. Він зараз проходить лікування, попереду протезування і реабілітація. Держава забезпечує його всім необхідним, але ми прийняли рішення, що свою премію передамо йому. Щоб ця людина, яка не зламалася, а вирішила продовжувати свій шлях — вступити в медичний університет, змогла стати хорошим лікарем і науковцем, а ми йому допоможемо, — розповів лауреат державної премії, начальник Головного військово-медичного управління ‒ начальник медичної служби Збройних Сил України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Відомо, що Єгор успішно пройшов співбесіду і вже зарахований на навчання до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Вивчатиме лікарську справу.

Як інформувала “Новинарня“, на початку липня під Мар’їнкою снайпер бойовиків обстріляв медиків-волонтерів.

Читайте також:
У Херсоні попрощалися з загиблою в ООС медиком-морпіхом Іриною Шевченко. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна