Близько 20% нової Ради складатимуть депутатки

 

У Верховній Раді 9-го скликання буде щонайменше 86 жінок – тобто 19% складу парламенту.

Про це 22 липня на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації комітету парламенту з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова.

“У Верховній Раді 9-го скликання буде щонайменше 86 жінок! Така ситуація станом на 12:00. Якщо тенденція збережеться, це буде справжній прорив. Жінки складатимуть 19% складу парламенту, тоді як в діючій Раді їх всього 12%. При цьому серед депутатів-списочників жінки складатимуть 27%, а серед мажоритарників – 11% . Рекордсменами за кількістю жінок будуть фракції “Голосу” (44,4%), Європейської солідарності (40%) та Слуги народу (27%)”, – написала Суслова.

Тож вона привітала усіх жінок, які представлятимуть українців у Верховній Раді, та висловила надію, що вони зможуть завершити важливі починання у сфері гендерної рівності.

Як повідомляла “Новинарня“, Центральна виборча комісія станом на 9:00 23 липня опрацювала майже 93% електронних протоколів окружних виборчих комісій по багатомандатному виборчому округу на дострокових виборах до Верховної Ради. Партія “Слуга Народу” набирає 43.13%.

Читайте також:
У Парижі Зеленський назвав українських жінок “брендом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна