ЦВК опрацювала понад 92% протоколів: “Батьківщина” випереджає “ЄС”

 

Станом на 9:00 вівторка, 23 липня, Центральна виборча комісія опрацювала 92,97% протоколів.

Згідно з цими даними, у результатах сталися деякі зміни.

Зокрема, змінився результат партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко: якщо раніше ця партія посідала четверту сходинку, тоді як третьою була “Європейська солідарність” п’ятого президента України Петра Порошенка, то зараз навпаки: “Батьківщина” йде третьою (її підтримали 8,19% виборців), тоді як “Європейська солідарність” – четверта (за неї проголосували 8,14%).

Також погіршився результат партії “Голос” співака Святослава Вакарчука. Раніше її результат був понад 6% голосів, то станом на ранок 23 липня ця партія отримує 5,86% голосів виборців.

Разом з тим зріс показник “Радикальної партії” Олега Ляшка: якщо раніше її підтримували понад 3% виборців, то тепер вона набирає 4,01% голосів.

При цьому лідерами за кількістю голосів продовжують залишатися президентська партія “Слуга народу”, яка набирає 43,13% голосів, а також “Опозиційна платформа – За життя” Юрія Бойка й Віктора Медведчука, яку підтримали 13,05% виборців.

Як повідомляла “Новинарня“, у неділю, 21 липня, в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. За результатами Національного екзитполу, до Верховної Ради проходять п’ять політичних партій: “Слуга народу” (42,2% голосів), “Опозиційна платформа – За життя” (11,4%), “Європейська солідарність” (8,8%), “Батьківщина” (7,4%) та “Голос” (6,5%).

Читайте також:
“Чому перемогли “зелені”? Вони дали змогу реалізувати глибокий інстинкт…”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна