Українські миротворці вперше вирушили в Малі

 

Український національний персонал у складі п’яти осіб 23 червня цього року вперше долучився до виконання завдань багатопрофільної інтегрованої Місії ООН зі стабілізації в Малі.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України полковник Валентин Левчик, передає “Армія.Інформ”.

У складі інтегрованої Місії ООН зі стабілізації в Малі беруть участь п’ять представників України.

“Отже, на даний момент 61 представник українського національного персоналу виконує завдання в місіях ООН, НАТО та спільних миротворчих силах у таких країнах: Місія ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (12 осіб); Місія ООН у Косово (2 особи); Місія ООН у Республіці Південний Судан (4 особи); Тимчасові сили ООН із гарантування безпеки в Аб’єй (6 осіб); Сили ООН з підтримання миру на Кіпрі (1 особа); Тренувально-дорадча місія НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан (21 особа); Багатопрофільна інтегрована Місія ООН зі стабілізації у Малі (5 осіб); Спільні миротворчі сили в зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова (10 військових спостерігачів)”, – повідомив представник Генштабу ЗСУ.

За його словами, висока оцінка від міжнародних партнерів стала основною причиною для постійного запрошення України до участі в новостворених і вже наявних миротворчих місіях, а також для розширення географії залучення ЗСУ до миротворчої діяльності в усьому світі.

Як інформувала “Новинарня“, до ДР Конго провели 10-ту місію українських миротворців-вертолітників.

Читайте також:
“74 кулі у борт №90”. Обстріляний на Донбасі вертоліт тепер служить українським миротворцям у Конго. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна