До ДР Конго провели 10-ту місію українських миротворців-вертолітників

 

У четвер, 23 травня, із бази однієї з військових частин повітряного командування “Захід” ПС ЗСУ урочисто провели десяту ротацію особового складу 18-го окремого вертолітного загону для виконання завдань у складі Місії ООН в Демократичній Республіці Конго.

Усі військовослужбовці ювілейної ротації під командуванням льотчика 1-го класу полковника Івана Шоломія є учасниками бойових дій на сході України, повідомляє Інформагентство МОУ.

До привітань українських миротворців долучилися учні навчальних закладів Львівщини, які подарували українським воїнам обереги. Творчий десант відомих галицьких виконавців подарував музичне вітання. Благословив військовослужбовців на добру справу капелан Мар’ян Сеник.

В Африці військовослужбовці 18-го загону виконуватимуть задання за призначенням упродовж щонайменше шести місяців. За цей час українські екіпажі вертольотів Мі-24 та Мі-8 вестимуть повітряну розвідку, патрулюватимуть визначені території, забезпечуватимуть повітряну підтримку дій наземних підрозділів військ Місії ООН тощо.

Нагаємо, попередня ротація загону гелікоптерів ПС ЗСУ у складі Місії ООН у ДР Конго відбулася в жовтні 2018 року. За час служби в Африці українські військові взяли участь у виборах президента України на дільниці в ДР Конго.

Читайте також:
“74 кулі у борт №90”. Обстріляний на Донбасі вертоліт тепер служить українським миротворцям у Конго. ФОТО

Українські миротворці в ДР Конго врятували місцевого пораненого вояка. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна