Поліція Києва відзвітувала про кількість порушень під час передвиборчої кампанії

 

Поліція у Києві зареєструвала 642 порушення виборчого законодавства впродовж кампанії перед позачерговими виборами Верховної Ради, що відбудуться 21 липня.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Станом на 20 липня київські слідчі розслідують 38 кримінальних проваджень, які пов’язані з порушеннями передвиборчої кампанії. З них 7  — за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права), 7 — за ст. 296 (Хуліганство), 3 — за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 2 — за ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) тощо.

Також поліцейські склали 155 адміністративних протоколів. Більшість із них стосується порушення правил розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами.

Під час виборчих перегонів найбільша кількість правопорушень була пов’язана із незаконною агітацією — 354 випадки, можливий підкуп виборців — 51, хуліганство — 41, конфлікти — 40, перешкоджання виборчому праву — 16, пошкодження майна — 9.

Також у поліції нагадали про відповідальність за ведення передвиборної агітації у “день тиші”, 20 липня, за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 850 до 1360 гривень.

Читайте також:
“Завдання з Ростова”: СБУ заявляє, що Росія хотіла вплинути на вибори в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна