На Запоріжжі померла суддя, яка показувала адвокату дулю

 

Колишня суддя Оріхівського районного суду Запорізької області Лариса Щербань померла на 54-му році життя.

Офіційно смерть настала 17 липня, повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на пресслужбу суду.

Щербань вийшла у відставку 26 березня 2019 року. Вона стала відома після того, як у грудні 2018-го в інтернет виклали відео адвоката Галчанського, на якому суддя в засіданні вилаялася: “Ой, бл**ть, оголошується перерва…!.

У матеріалах дисциплінарної скарги йдеться, що аудіозаписом судового засідання зафіксовано, як суддя Щербань зверталася до захисника: “Чи ви глухий зовсім?”, “дебіл”, “дебіл дебілом”, “оця особь”, “людина больна, неадекватна, зовсім хвора”.

На відео видно, що під час надання свідком пояснень суддя Щербань підвищеним тоном звернулась до адвоката Галчанського: “Я не бажаю, щоб ви мене знімали”, “Я виб’ю вам зараз цю апаратуру”, “тварина”, “дать по морді? щас дам”, “ну придурок, самий настоящий придурок”.

Зрештою, адвокат оприлюднив фото, на якому зафіксований момент, де суддя показує йому дулю.

Згодом у письмових поясненнях суддя Щербань повідомила, що після закриття судового засідання у кримінальній справі вона із секретарем перебувала у залі та готувалась до проведення декількох судових засідань у режимі відеоконференції, коли до зали раптово увірвався адвокат Галчанський. Він нібито почав показувати судді непристойні жести, провокуючи її у відповідь, на що вона також показала йому непристойний жест (дулю).

Крім того, Щербань пояснила, що вони з адвокатом тривалий час перебувають у неприязних стосунках –ще з часу, коли він працював суддею в Оріхівському районному суді Запорізької області.

21 березня 2019 Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарне провадження щодо Щербань. А 26 березня ВРП ухвалила звільнити її у відставку за поданою нею ж заявою. При цьому зазначалося, що суддя подала заяву ще 6 лютого.

Читайте також:
Пошук суддя щербань “Ой, б..дь, оголошується перерва”:
запорізька суддя показала адвокатові дулю під час засідання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна