Соратника Януковича Юрія “Єнакієвського” Іванющенка повернули в розшук

 

Колишнього соратника екс-президента Віктора Януковича, екс-депутата від “Партії регіонів” Юрія Іванющенка (в певних колах відомий як «Юра Єнакієвський») повернули до бази розшукуваних осіб.

Про це в понеділок, 15 липня, повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, передає “Українська правда”.

Він розповів, що днями Нацполіція отримала від Генеральної прокуратури листа та копію постанови про скасування рішення прокуратури Одеської області про закриття кримінального провадження щодо Іванющенка.

“Враховуючи вимоги законодавства, розшук Іванющенка поновлено, відповідні відомості внесені до розшукового обліку. Про результати поінформовано ГПУ”, – зазначив Тракало.

За даними видання, інформація про розшук Іванющенка знову є в базі розшуку Міністерства внутрішніх справ. Датою його зникнення вказано 15 грудня 2014 року.

Серед статей, інкримінованих Іванющенку, вказано привласнення майна в особливо великих розмірах або організованою групою, вимагання чужого майна, поєднане з насильством або таке, що завдало шкоди у великих розмірах.

Як інформувала “Новинарня“, 2 липня стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ зняло з розшуку Юрія Іванющенка. 

Верховний Суд закрив всі кримінальні провадження щодо Юрія Іванющенка, відомого як Юра Єнакіївський, у березні 2017 року.

У листопаді 2017 року Європейський суд загальної юрисдикції прийняв рішення про скасування санкцій ЄС стосовно колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка.

Завдяки українським судам у травні 2016 року Іванющенка зняли з розшуку Інтерполу, і він зміг перебратися з Росії до Західної Європи.

Читайте також:
СБУ оголосила в розшук слідчого ФСБ, який “шив” справу політв’язню Грибу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна