СБУ оголосила в розшук слідчого ФСБ, який “шив” справу політв’язню Грибу

 

Служба безпеки України оголосила в розшук слідчого Федеральної служби безпеки Росії 36-річного Павла Карпенюка, який розслідував справу політв’язня Кремля українця Павла Гриба.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Карпенюка оголосили в розшук 12 червня поточного року.

Слідчого ФСБ РФ підозрюють у вчиненні злочину за ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, а також поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією) Кримінального кодексу України.

Запобіжний захід підозрюваному не обирався.

Як відомо, згідно з вимогами чинного законодавства, аби розпочати заочне досудове розслідування щодо особи, її потрібно спочатку оголосити в розшук.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня політичному в’язню Кремля Павлу Грибу, якого два роки тому російські спецслужби викрали на території Білорусі, виповнився 21 рік. Нині Павло перебуває в російському СІЗО.

29 березня представництво Європейського союзу при ОБСЄ закликало негайно звільнити засудженого в РФ українця Павла Гриба і надати йому кваліфіковану медичну допомогу.

22 березня ув’язненого у Росії українця Павла Гриба, якого обвинувачують в нібито схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд засудив до шести років позбавлення волі. Після оголошення вироку Павло заявив, що розпочне голодування.

У серпні 2017-го року український офіцер Ігор Гриб заявив про викрадення свого сина спецслужбами РФ у Білорусі. За його словами, ФСБ виманило Павла до Гомеля під виглядом зустрічі з дівчиною та затримало. Згодом з’ясувалося, що 20-річний Павло Гриб, який зник у білоруському Гомелі, перебуває в управлінні ФСБ Росії у Краснодарі. В Росії його звинуватили у тероризмі.

На початку квітня 2019 року  Павло Гриб припинив голодування. 

Читайте також:
Політв’язень Кремля Павло Гриб перебуває на межі життя і смерті, — Денисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна