Рада вкотре відмовилася звільнити Клімкіна з посади очільника МЗС

 

У четвер, 11 липня, Верховна Рада не підтримала проект постанови про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України.

Як передає “Новинарня“, відповідний проект постанови про відставку проголосували лише 160 народних депутатів.

Нагадаємо, проект постанови про звільнення очільника МЗС президент вніс до парламенту 30 травня.

6 червня парламентарії відмовили президенту Зеленському у звільненні міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і голови СБУ Василя Грицака.

11 червня Зеленський знову вніс подання на звільнення Клімкіна, а також подання на призначення Вадима Пристайка главою МЗС. Цього ж дня профільний комітет Ради рекомендував призначити главою українського зовнішньополітичного відомства Вадима Пристайка.

Як повідомляла “Новинарня“, Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендував парламенту підтримати відставку Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України та призначити главою зовнішньополітичного відомства Вадима Пристайка.

Як відомо, раніше у ЗМІ Пристайка називали головним претендентом на посаду глави МЗС, проте він був призначений на пост заступника глави адміністрації президента – зовнішньополітичного радника президента Зеленського, після того, як від цієї посади відмовилася вже призначена заступник глави МЗС Лана Зеркаль (Зеленський скасував указ).

Кар’єрний дипломат Вадим Пристайко у липні 2017 року був призначений послом України при НАТО.
На дипломатичній службі він – з 1997 року.
Із 2014 року до був заступником міністра закордонних справ України – керівником апарату, з березня 2017 року – першим заступником міністра.
Раніше працював заступником директора департаменту НАТО, заступником керівника місії посольства України в Сполучених Штатах Америки, надзвичайним і повноважним послом України в Канаді.

Нагадаємо, 17 травня – перед інавгурацією нового президента – Павло Клімкін повідомив, щонаписав заяву про відставку з посади глави МЗС.

Читайте також:
Пристайко кілька годин консультував Зеленського щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна