Справа Труханова: суд відмовився брати до уваги ключові докази, отримані під час обшуків

 

У справі про незаконне заволодіння багатомільйонними коштами бюджету Одеси під час придбання міськрадою будівлі збанкрутілого заводу “Краян” визнано недопустимими низку доказів, наданих детективами НАБУ і САП.

Такі висновки оприлюднила у понеділок, 8 липня, колегія суддів Малиновського райсуду Одеси, повідомляє “Укрінформ”.

“Суди у кримінальному провадженні щодо більшості вилучених детективами НАБУ речей і документів не вирішили питання про арешт майна. А тому орган досудового розслідування не мав права отримувати вилучене майно і використовувати процесуальні документи, складені щодо цього майна як доказів у кримінальному провадженні. У зв’язку з відсутністю арештів недопустимими доказами є речі й документи, вилучені при проведенні обшуків”, — зазначив член колегії Іван Корой.

Серед іншого “у зв’язку з не накладенням арешту на тимчасово вилучене майно під час проведених органом досудового розслідування недопустимим є надані прокурором наступні речі: планшет, системний блок персонального комп’ютера, вилучений в офісі ПП “Брокбізнесконсалт”, мобільний телефон, вилучений у кабінеті заступника міського голови Одеси Павла Вугельмана, а також системний блок та ноутбук, вилучні при обшуку в департаменті комунальної власності Одеської міськради”.

Колегія суддів також визнала недопустимими низку інших документів та доказів, вилучених при обшуках і наданих для судового дослідження.

Це стосується фігурантів провадження: мера Одеси Геннадія Труханова, депутата міськради Василя Шкрябая, а також екснардепа Олександра Дубового, депутата Одеської облради Олега Бабенка та інших.

Станом на 18:20 понеділка, 8 липня, суд оголосив 284 сторінки вироку з 400.

Імовірно, читання вироку може бути завершено 10 липня, якщо у вівторок-середу не буде “мінувань” будівлі Малиновського райсуду Одеси.

Нагадаємо, прокурори САП звинувачують мера Одеси, кількох посадовців міськради та підприємців у тому, що вони заволоділи протягом липня-грудня 2016 року значними коштами місцевого бюджету при придбанні за завищеною ціною (185 млн грн) будівлі збанкрутілого одеського заводу “Краян”.

Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила понад 92 млн грн, а незадовго до придбання мерією будівлі “Краяна” її було придбано за 11,5 млн грн.

Прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури просять суд ув’язнити мера Одеси Геннадія Труханова на 12 років в межах справи заводу “Краян”.

Як інформувала “Новинарня“, мер Одеси Труханов через суд скасував своє російське громадянство.

На дострокових виборах до ВР він увійшов до партійного списку “Опозиційного блоку”.

Читайте також:
НАБУ завершило слідство щодо Труханова. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна