На Волині працівники ДБР викрили корупційну схему з розмитненням автомобілів

 

Слідчі підозрюють співробітників Державної фіскальної служби у причетності до масштабної корупції.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань на своїй сторінці у Facebook.

Заступник директора ДБР Ольга Варченко прокоментувала ситуацію з обшуками, які проходять зараз у територіальному офісі головного управління ДФС.

Слідчі викрили протиправну схему, у якій безпосередню участь брали співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі “послуги” свій відсоток.

Підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби, а після їхнього розмитнення продавало їх кінцевому споживачу. Згодом ці транспортні засоби перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами.

Ці фінансові операції були “транзитними”, тобто проводилися спеціально задля подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту й ухилялися від сплати податків.

За попередніми підрахунками, махінації цієї групи завдали збитків державі на 190 млн грн.

Читайте також:
Зеленський змінив комісію з вибору голови ДБР. Трубу замінять?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна