Зеленський змінив комісію з вибору голови ДБР. Трубу замінять?

 

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань таких осіб.

Відповідний указ №457/2019 опублікований 26 червня 2019 року на сайті глави держави.

“Визначити для включення до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Державного бюро розслідувань таких осіб”, – йдеться в документі.

Цим указом президент увів до складу комісії з відбору кандидатів на посаду директора ДБР провідного наукового співробітника відділу проблем кримінального права, кримінології та судоустрою Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН Оксану Квашу, завідувача відділу проблем кримінального права, кримінології та судоустрою Інституту держави і права імені В.М.Корецького Олександра Костенка та начальника відділу підготовки прокурорів з організації роботи в органах прокуратури та викладання професійної етики Інституту спеціальної підготовки Національної академії прокуратури України Віктора Кошинця.

Водночас глава держави увільнив від виконання обов’язків членів комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора ДБР Романа Майданика, Віктора Самохвалова, Тетяну Сліпачук.

Нагадаємо, що ДБР уже має голову – це Роман Труба, обраний конкурсною комісією 16 листопада 2017 року.

22 листопада 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби Директором Державного бюро розслідувань.

Як інформувала “Новинарня“, за словами директора Труби, ДБР розслідує вісім проваджень щодо Порошенка.

Читайте також:
ДБР провело 40 обшуків та вилучило 11 тисяч бронежилетів, – Труба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна