Ексміністра анексованого Криму суд Києва звільнив з-під варти

 

Дніпровський районний суд Києва звільнив з-під варти ексглаву МОЗ Криму Петра Михальчевського, який звинувачується в державній зраді.

Про це написала увечері в понеділок, 9 липня, у соцмережі Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

“Щойно Дніпровський районний суд м.Києва звільнив з-під варти екс-главу МОЗ Криму Петра Михальчевського, який звинувачується в державній зраді, змінивши йому запобіжний захід на домашній арешт. Віват турботливому Конституційному суду! Чекаємо засідання по Вишинському і Єфремову”, – написала речниця.

Як інформувала “Новинарня“, з початку 2018 року СБУ затримала загалом трьох колабораціоністів із органів окупаційної влади в Криму – екс-“міністра охорони здоров’я” Петра Михальчевського (у Києві), екс-заступника “міністра спорту Республіки Крим” Фаруха Камалова, який приїздив на Херсонщину робити біометричний паспорт (їм обом інкримінують ст. 111 ККУ – “державна зрада”), а також депутата Євпаторійської міськради Сергія Осьмініна (ч. 2 ст. 110 – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”).

8 січня 2018 року колишній окупаційний “міністр охорони здоров’я Криму” Петро Михальчевський, якого підозрюють у державній зраді, рішенням суду отримав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на один місяць.

Читайте також:
Справа про держзраду: захист кримського екс-“міністра” Михальчевського кличе в суд Іслямова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна