Зеленський сподівається у блокуванні “Північного потоку” лише на Трампа

 

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з главою США Дональдом Трампом обговорить питання газопроводу “Північний потік-2”, сподіваючись на можливості Америки заблокувати його спорудження.

Про це Зеленський заявив 6 липня в ході робочої поїздки до Львівської області в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Що ми можемо зробити? До речі, щодо президента Дуди (президент Польщі Анджей Дуда – “Н”), у мене офіційна зустріч буде у вересні, будемо піднімати це питання. Але що реально працює, реально працюватиме?!… Тому що я думаю, що пані Меркель, пан Макрон не впливатимуть на продовження будівництва “Північного потоку”. Тому що на них впливає дуже сильно їхній локальний бізнес, вони нічого з цим зробити не можуть”, – висловив переконання президент Зеленський.

За словами Зеленського, Трамп – єдиний політик, який допоможе вирішити питання будівництва “Північного потоку-2” на користь України.

“Це питання (будівництва “Північного потоку-2” – “Н”) вирішене вже давно, дуже давно, як і повернення Росії до ПАРЄ. Нас ніхто не запитує… І єдине рішення цього питання – у мене буде зустріч у Сполучених Штатах з президентом Америки. Це єдина людина, яка, я впевнений, вирішить це питання у бік України“, – заявив Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, в грудні 2018 року Конгрес Сполучених Штатів Америки погодив закон про введення санкцій проти компаній, пов’язаних з будівництвом російського трубопроводу “Північний потік-2”. Цей законопроект спрямований проти політичних газопровідних проектів Кремля і не повинен зачіпати інтересів інших країн.

5 липня спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що у США чекають Зеленського з візитом найближчим часом.

Читайте також:
Nord Stream 2: росіяни відкликали заявку за маршрутом на південь від данського острова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.