“Росія не підтримала”. Зеленський запевнив Волкера у відданості миру на Донбасі

 

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Канади ввечері 2 липня провів зустріч зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером.

Про це повідомила пресслужба Банкової.

“Глава держави подякував Курту Волкеру за все, що він особисто та адміністрація президента США Дональда Трампа роблять для допомоги Україні.
Президент наголосив, що Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях урегулювання конфлікту на Донбасі. Свідченням цього є перезапуск роботи українських представників у Тристоронній контактній групі, кроки у напрямку активізації Нормандського формату та розведення сил і засобів у Станиці Луганській“, – ідеться в повідомленні.

Водночас Росія не демонструє доброї волі для врегулювання конфлікту, наголосив Зеленський. Зокрема, РФ не підтримала запропоноване Україною “хлібне перемир’я”, тривають обстріли, зокрема й автомобілів медичної допомоги, на тимчасово окупованій території Донбасу обмежується діяльність СММ ОБСЄ.

Курт Волкер позитивно оцінив зустріч із Зеленським.

“Чудова зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Чітка відданість миру на Донбасі, проте Росія у свою чергу повинна виконати власні зобов’язання”, – написав дипломат на своїй сторінці у Twitter.

Волкер додав, що на зустрічі президент України запевнив у своїй потужній відданості реформуванню України, яку США “повністю підтримує”.

Читайте також:
Зеленський з Трюдо: Мир на Донбасі можливий лише тільки політико-дипломатичним шляхом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна