Зеленський з Трюдо: Мир на Донбасі можливий лише тільки політико-дипломатичним шляхом

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що досягнути миру на Донбасі можливо тільки політико-дипломатичним шляхом.

Про це він сказав у вівторок, 2 липня, в Торонто на спільному брифінгу після зустрічі з прем’єром Канади Джастіном Трюдо.

За словами Зеленського, першим з питань, які він обговорив з Трюдо, було питання про мир в Україні.

“Впевнений, що ми досягнемо реального прогресу тільки політико-дипломатичним шляхом. І врешті-решт змусимо Росію припинити ескалацію, встановити стале припинення вогню, забезпечити розведення сил та звільнення всіх українських полонених. Дієвим інструментом для цього є продовження санкційної політики”, – цитує Зеленського пресслужба ОП.

“Ми розуміємо, коли міжнародні партнери кажуть, що втрачають гроші, але, вибачте, ми втратили території і втрачаємо людей“, – додав Зеленський.

Новий президент подякував Канаді за активну і всебічну підтримку України у цьому напрямі та консолідацію міжнародної спільноти для допомоги Україні у протидії російській агресії та санкційній політиці.

“Особливо це питання постає в контексті невиконання Росією рішення Міжнародного трибуналу з морського права щодо звільнення наших 24 моряків та повернення захоплених українських кораблів”, – додав глава держави.

Він також зазначив, що Україна зацікавлена поглибити співпрацю з Канадою у військовій сфері. Це стосується, зокрема, канадської військової тренувальної місії UNIFIER, яка діятиме в Україні до 2022 року. Президент назвав це вагомим внеском у зміцнення обороноздатності нашої країни.

Нагадаємо, Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі на засіданні 2 липня не змогла досягти якогось прогресу у питаннях перемир’я та обміну утримуваними особами через позицію російської сторони.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна