“Невідкладно”: Зеленський просить Раду звільнити Луценка та Клімкіна

 

Президент України Володимир Зеленський повторно звернувся до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути подання про звільнення Генерального прокурора Юрія Луценка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна та призначити замість останнього Вадима Пристайка.

Про це у вівторок, 2 липня, повідомляє прес-служба адмністрації президента.

Вказані подання Глава держави вніс на розгляд народних депутатів 11 червня.

«З огляду на зазначене та відповідно до положень пунктів 12, 25 частини першої статті 85, пунктів 10, 11 частини першої статті 106 Конституції України прошу невідкладно розглянути вказані питання», – йдеться в листі до парламенту від 1 липня.

Відзначимо, що 1 липня президент України Володимир Зеленський спрямував Прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Як інформувала “Новинарня“, Клімкін заявив, що йде у “політичну відставку”.

Читайте також:
“Мы хотим только Новороссию”. Кандидат Зеленського на Луганську ОДА має релігійних партнерів у “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна