Клімкін заявив, що йде у “політичну відставку”

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді і йде у “політичну відпустку”.

Про це він заявив у понеділок, 1 липня, у відеозверненні, яке опублікував у соцмережі Facebook.

“Незалежно від того, яке рішення і коли прийме Рада щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто у відпустку, а в політичну відпустку. Оскільки в пів сили працювати не можу і саме зараз прийшов час убувати справжню політичну команду”, – заявив Клімкін у відеозверненні.

Він також наголосив, що Україна не потрапила у російську пастку в ситуації із вимогами Росії щодо звільнення захоплених українських моряків.

“Ми всі говоримо одним голосом, вимагаючи у Росії негайного і безумовного звільнення всіх наших моряків, політичних в’язнів, всіх заручників. Але одночасно розуміємо, яку пастку нам намагалася підлаштувати Росія, зганьбити наших моряків, судити їх за російськими законами, фундаментально послабити нашу позицію щодо окупованого Криму, фундаментально послабити нашу позицію щодо судових позовів, за якими Росія муситиме заплатити мільярди”, – сказав міністр.

Зазначимо, що, найімовірніше, Клімкін записав звернення в будівлі уряду.

Відзначимо, що Комітет Верховної ради у закордонних справах планує 9 липня розглянути питання про звільнення Клімкіна і призначення міністром Вадима Пристайка.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський насварив Клімкіна за неузгоджену ноту до Росії. Міністр наполягає на своєму.

Читайте також:
“Попався на розвод”. Клімкін розповів, як Зеленський втрапив у російську пастку в справі військовополонених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна