Детонація через диверсію: на схід від Маріуполя військові і ДСНС гасили масштабну степову пожежу. ВІДЕО

 

Велика пожежа спалахнула в неділю, 30 червня, в степу на схід від Маріуполя, в районі приазовських селищ Бердянське і Широкине. Сильнее полум’я та їдкий дим підбирались до позицій наших захисників. Велику небезпеку становило те, що почали детонувати не розірвані снаряди, які залишилися з того часу, коли місто обстрілювали окупаційні підрозділи РФ.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Військові, які гасили пожежу разом із рятувальниками ДСНС, не виключають диверсію як імовірну причину загоряння.

“Боролися з вогнем власними силами. Гасили всім, що було під руками – гілками, лопатами. Не відомо, від чого спалахнуло. Можливо, навмисний підпал”, – розповів військовослужбовець із позивним Сержант.

“Масштаби великі – сухо, та ще вітер сильній. В одному місці тільки загасили полум’я, воно виникло поруч і ще сильніше. Було важко гасити вогонь без спеціальної техніки, але якось про це не думалося. Ми швидко всі зібралися та погасили вогонь. На локалізацію пожежі пішло приблизно 8–10 годин“, – зазначив Сержант.

“Відбулося загоряння сухої трави. У результаті чого велика площа поблизу сіл Широкине та Бердянське була охоплена пожежею. Місцеві жителі села Бердянське ранком почали гасити пожежу, яка загрожувала їх будинкам та посівам. Повигоряла трава, посадки. Щоб загасити таку велику пожежу військовим та рятувальникам ДСНС знадобилось більше восьми годин. Така пожежа загрожувала також населеним пунктам поблизу Бердянського”, – розповів голова військово-цивільної адміністрації сіл Широкине та Бердянське Олег Прилипко.

Фотогалерея пресцентру ООС:

пожежа Бердянське - Широкине _ЗСУ_9 пожежа Бердянське - Широкине _1 пожежа Бердянське - Широкине _13 пожежа Бердянське - Широкине _12 пожежа Бердянське - Широкине _11 пожежа Бердянське - Широкине _10 пожежа Бердянське - Широкине _8 пожежа Бердянське - Широкине _7 пожежа в степу Бердянське - Широкине _6 пожежа Бердянське - Широкине _5 пожежа Бердянське - Широкине _14 пожежа Бердянське - Широкине _4 пожежа Бердянське - Широкине _ЗСУ_2 пожежа Бердянське - Широкине _ЗСУ пожежа в степу Бердянське - Широкине _2
<
>

Варто зазначити, що, за прогнозами Укргідрометцентру, 29-30 червня на території Донецької області переважала надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека.

Читайте також:
Солдат Бурлакова: Якщо ви сумуєте за літом – порадійте хоча б за нас. Бо на “нулі” це всепоглинаючий вогонь

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна