Від Порошенка до Медведчука: екс-кандидат у президенти Юлія Литвиненко з “Прямого” пішла на канал ZIK

 

Журналістка Юлія Литвиненко, яка на президентських виборах-2019 була “технічним” кандидатом Петра Порошенка, а перед тим працювала на близькому до президента на каналі “Прямий”, тепер веде програму на каналі ZIK.

Як передає “Новинарня“, 42-річна Литвиненко прийшла на ZIK після того, як його купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак і канал почав ще чіткіше відстоювати проросійську лінію – на ZIKу з’явилися програми, які ведуть політики з партії “Опозиційна платформа – За життя” Нестор Шуфрич, Ілля Кива та ін.

На каналі ZIK Юлія Литвиненко веде програму “Правила життя”, що полягає в інтерв’ю з гостями студії.

28 червня її гостем став екс-нардеп Сергій Головатий, напередодні – політтехнолог Дмитро Раїмов (повтор 30 червня), перед тим – політик Микола Катеринчук.

Нагадаємо, Юлія Литвиненко після переїзду 1999 року із Дніпропетровщини до Києва працювала на УТ-1, ICTV, тривалий час – на каналі “Інтер”, з 2015 року – на радіо “Вєсті” (в т.ч. як генеральний продюсер), із 2016-го – на проросійському каналі NewsOne.
З 14 травня по грудень 2018 року — ведуча пропрезиденстького телеканалу “Прямий”.

Кандидат у президенти на виборах 2019 року. В першому турі посіла 18-те місце серед 39 кандидатів (20042, або 0,1% голосів). Виступала як “спойлер” проти конкурентів Петра Порошенка, передусім Юлії Тимошенко.

Купівлею каналу ZIK кум Путіна Віктор Медведчук розширив можливість донесення проросійської пропаганди до західноукраїнської авдиторії.

Після оголошення про цю оборудку  з каналу пішло багато журналістів – керівник департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, головний редактор ІА ZIK Тетяна Вергелес, закрив свою програму автор та ведучий Вахтанг Кіпіані та ін. Через два тижні звільнився також ведучий Остап Дроздов (не захотів юути причетним до “медіа-Чорнобиля”).
Залишилася ведуча Наталія Влащенко.

Канал, орієнтований на західноукраїнську аудиторію, став фактичним рупором партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Читайте також:
Нацрада виявила порушення у висвітленні виборчої кампанії у каналів Інтер, НАШ і NewsOnе

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна