Медведчук купив канал ZIK. Кіпіані закриває програму

доповнено

Лідер партії “За життя”, виразник інтересів президента РФ Путіна та його кум Віктор Медведчук купив канал ZIK, який досі належав львівському бізнесмену-втікачеві Петру Димінському.

Як передає “Новинарня“, про це заявив журналіст Вахтанг Кіпіані.

“Дорогою на презентацію книги “Справа Василя Стуса” дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад 6 років виходила програма “Історична правда”, – написав Кіпіані у “Фейсбуці“.

Він заявив, що не робитиме програму надалі на каналі Медведчука.

“Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми повідомляю, що передача закривається. Медведчук – це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього“, – пояснив журналіст.

Крім Кіпіані, про своє звільнення з каналу оголосив журналіст Роман Недзельський, який робив на ZIKу програму “Деталі”.

Новим формальним власником каналу ZIK став близький до Медведчука народний депутат від фракції “Опозиційний блок” Тарас Козак. Крім телеканалу ZIK, він придбав компанії “Міст ТБ” і “ТРК Н”ові комунікації”. Тепер в його медіаактиві три телеканали — “112 Україна”, NewsOne і ZIK, повідомляє сайт “112 Україна”.

“Для мене придбання телеканалу ZIK – це осмислений і прагматичний крок. Інформаційне мовлення в Україні на сьогодні випереджає багато світових великих каналів по своїй мобільності, інтересу аудиторії, зображенню. Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг “Новини”, — зазначив Козак.

Як відомо, проросійський політик, кум Путіна Медведчук досі контролював канали “112 Україна” та NewsOne.
Він іде до парламенту у списку партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Читайте також:
“Цю підлість я йому не пробачив”.
В’язень Сіону Вершубський – про те, як його підставив адвокат від КДБ Медведчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна