“Тут русский мир”: Гордон припиняє співпрацю з телеканалом “112 Україна”

 

Журналіст, засновник інтернет-видання “Гордон” Дмитро Гордон повідомив, що припиняє свою співпрацю з телеканалом “112 Україна”.

Таку заяву він зробив у прямому ефірі “112 Україна” у четвер, 16 травня.

Журналіст нагадав, що з 2017 року двічі на тиждень, по суботах і неділях, на телеканалі виходила його авторська програма “Гордон”, а по четвергах він був гостем програми “Вечірній прайм”.

Як розповів Гордон, вести програму його запросили гендиректор телеканалу “112 Україна” Єгор Бенкендорф і тодішній генпродюсер Сергій Логунов.

“Вони мене переконали, що це дуже цікаво, що це прекрасний канал, що буде повна свобода слова, буде здорово. Рейтинг у мене був дуже великий, вже тоді було видно… Я ніколи не працював на “112-му каналі” і свої телевізійні програми завжди знімав безкоштовно. Я не заробляв грошей, між нами не було грошей, це була любов взаємна”, — описав Гордон з’яву на каналі та умови співпраці.

Він наголосив, що насторожено ставиться до інформації, що новим власником “112 Україна” став голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя”, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук.

“Я поставився до цього насторожено, але продовжував висловлювати на каналі свої погляди при повній свободі слова. Я хочу сказати, що ніколи ніхто на “112-му каналі” не говорив мені, що я повинен говорити і що я не повинен говорити”, — сказав журналіст.

Але останнім часом, підкреслив він, на каналі “112 Україна”, як і на NewsOne, Медведчук і його соратники займають дуже багато ефірного часу і пропагують ідеї “русского мира”.

“[З’явилося] дуже багато людей, що, як і він, пропагують ідеї “русского мира”, ідеї, близькі Путіну, ідеї, які мені абсолютно чужі. Я є патріотом своєї країни, я люблю свою країну, я не люблю російське керівництво, не люблю тих, хто пропагує ідеї “русского мира”, як це робить Медведчук. У мене немає до нього особистих претензій, я з ним не знайомий, я його бачив тричі в житті, але мені дуже погано від того, що я виходжу на каналі, де Медведчук і інші люди пропагують “русский мир”. Останнім часом до мене дедалі частіше підходять люди і кажуть: “Вам не соромно? Або ви — людина Медведчука?” А я ніколи не був людиною Медведчука, і мені справді соромно. Тому я ухвалив важке для себе рішення: більше не буду виходити на “112-му каналі” і на каналі NewsOne ні гостем, ні ведучим. Сьогодні останній мій ефір”, — сказав журналіст.

Він подякував колективу за співпрацю і повідомив, що продовжить спілкуватися з глядачами.

“Я й надалі висловлюватимуся у себе в YouTube, але я не вважаю для себе можливим з’являтися на каналі, де Віктор Медведчук і його соратники несуть ворожі ідеї “русского мира”, — підкреслив журналіст і уточнив, що він може змінити свою позицію, тільки якщо у каналу зміниться власник.

Читайте також:
Телеканал NewsOne анонсував запуск новин російською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна