Першим лауреатом премії імені Георгія Гонгадзе став Вахтанг Кіпіані

 

Першим лауреатом премії імені Георгія Гонгадзе, якого оголосили в день 50-ліття журналіста – 21 травня 2019, став журналіст Вахтанг Кіпіані.

Як передає “Новинарня“, під час урочистостей в атріумі музею Тараса Шевченка він отримав статуетку премії, грамоту та грошову винагороду на суму 3000 у.о.

У короткий список номінантів на здобуття відзнаки 2019 року . До нього ввійшли журналісти Вахтанг Кіпіані, Тарас Прокопишин та Сергій Рахманін.

Вахтанг Кіпіані (1971 р.н.) – журналіст, публіцист, історик. Головний редактор інтернет-видання “Історична правда” та однойменного тележурналу на каналі ZIK, засновник Музею-архіву преси.

Тарас Прокопишин (1991 р.н.) – головний виконавчий директор та один із засновників медіапроекту The Ukrainians, засновник проекту Creatives – онлайн-журналу про лідерів креативних індустрій.

Сергій Рахманін (1969 р.н.) – перший заступник головного редактора газети “Дзеркало тижня”, автор програм “Апокриф” на радіо “НВ” та “Гра у класику” на телеканалі ZIK.

До довгого списку номінантів входив 21 український журналіст.

Премія Гонгадзе була заснована Українським ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської бізнес-школи та виданням “Українська правда”.

Відзнака покликана підтримати тих журналістів, які не бояться викликів, здатні знаходити інноваційні способи донесення інформації, сприяють впровадженню ліберальних реформ в Україні, відкривають нові можливості для цілого медіасередовища, спроможні створювати сталість у тому, що роблять, лишаються вірні професійним принципам і цінностям.

За умовами премії імені Георгія Гонґадзе, лише члени капітули премії мають право номінувати журналістів на її здобуття.

До складу капітули премії 2019 року увійшли: дружина Георгія, журналістка, головна редакторка і керівниця Української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе; президент Українського ПЕН, письменник Андрій Курков; журналістка, співзасновниця та власниця видання “Українська правда” Олена Притула; голова Асоціації випускників Києво-Могилянської бізнес-школи Микола Демченко; експерт зі стратегій, керівник експертної компанії pro.mova, член Несторівської групи, член наглядової ради Суспільного мовлення Євген Глібовицький; журналістка, перекладачка, власна кореспондентка журналу “Український тиждень” у Франції Алла Лазарєва; декан КМБШ Олександр Саврук; журналістка, письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко; професор історії, директор Українського наукового інституту Гарвардського університету Сергій Плохій.

Читайте також:
Георгію Гонгадзе – 50. Невідомі карпатські пригоди Героя в спогадах його вихованців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна