“Все добре”: Меркель прокоментувала дивні напади тремтіння. ВІДЕО

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прокоментувала напади тремору під час офіційних зустрічей.

Її запитали про це журналісти в рамках саміту “Великої двадцятки” в японській Осаці, передає агентство dpa 29 червня.

Меркель заявила, що не має серйозних проблем зі здоров’ям і загалом почувається добре.

“Впевнена, що як це з’явилося, так саме і пройде. Нічого особливого сказати не можу. Я почуваюся добре“, – сказала 64-річна канцлерка ФРН.

Журналіст запитував, чи може вона пояснити напади трясіння – два випадки за останні два тижні – і чи зверталася вона до лікаря.

Першого разу Ангела Меркель почала сильно тремтіти під час офіційної зустрічі президента України Володимира Зеленського, коли виконувався гімн Німеччини. Пізніше вона пояснила свій стан спекою і зневодненням.

Другий напад стався під час зустрічі Меркель із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром.

Деякі лікарі припускають, що йдеться про ішемічний тремор. Водночас дві німецькі газети, Stuttgarter Zeitung і Stuttgarter Nachrichten, навели слова з урядових джерел, які описують другий напад тремтіння як “психологічний” – спричинений “пам’яттю про перший інцидент”.

Як відомо, Ангела Меркель, яка йде на повторення рекорду тривалості перебування на посаді канцлера ФРН, відмовилася від посади лідера партії Християнсько-демократичний союз і заявила, що після завершення цієї каденції більше не претендуватиме на посаду глави уряду Німеччини.

Читайте також:
Меркель хоче повернення Росії у ПАРЄ, але пам’ятає про порушення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна