Меркель хоче повернення Росії у ПАРЄ, але пам’ятає про порушення

 

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Рада Європи не має забувати про порушення з боку Росії, але виступає за повернення делегації РФ до Парламентської асамблеї.

Про це вона заявила на пресконференції у Берліні у вівторок, 18 червня, після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє “Європейська правда”.

Меркель підтвердила, що Німеччина докладає зусиль для повернення делегації російського парламенту до роботи ПАРЄ і розраховує, що найближчим часом матиме успіх у цьому.

“Ми мали різні спроби і підходимо до завершення процесу”, — зауважила вона, відповідаючи на запитання журналістів.

“Треба шукати і знайти якийсь шлях для повернення Росії (до роботи у ПАРЄ, — “Н”), але водночас треба знайти якийсь шлях для того, щоби вони виконали зобов’язання”, — заявила вона, додавши, що у Німеччини не викликає сумніву незаконність дій Росії.

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції наприкінці червня.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, адже Росія повністю нехтує вимоги організації.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Берлін підтримував повернення РФ без виконання нею умов, однак зараз Меркель заявила, що виступає за запровадження механізму примусу для РФ.

Читайте також:
“Цинізм і маніпуляції”. Кулеба прокоментував намагання Росії повернутися до ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна